mandag 15. august 2011

Hagevandring

Skulle gjerne deltatt på 1000 åpne hager, men når tiden ikke strekker til er det et godt alternativ å gjøre en virtuell hagevandring.  Hurra for Anne på moseplassen som har invitert til dette.

Her er noen glimt fra min lille hage som fortsatt er under oppføring. Vi har plen, hekker og bed, men det tar som kjent tid før det vokser til og skjermer ordentlig. Jeg savner litt dyreliv i hagen (brunsneglene teller ikke) og håper på litt mer fugler etter hvert. Men vi har da i alle fall vår søte, lille kanin Josefine.

Det morsomste i hagen foreløpig er staudebedene, for de blir fine på en sommer eller to. Så får jeg heller smøre med med tålmodighet når det gjelder den hekken...Staudebedet foran kjøkkenvinduet. Her har jeg marikåpe, lavendel, roser og peoner (og litt ugress).I forgrunnen skimtes en Hurdalsrose.
 

Blomsterbed fulle av mye rart. I sommer har jeg spadd opp masse planter og flyttet dem rundt for å skape mer orden. Men jeg vet ikke helt, alså...det ser fortsatt ganske kaotisk ut. 

Men pytt sann; fargene er fine og humlene suser. Hva mer kan man egentlig ønske seg?

11 kommentarer:

 1. AH! Flott hage! Og takk for at du vandret i min hage også.:-)

  SvarSlett
 2. Du har jo fått det kjempefint på så kort tid ,jeg flytter og graver på stauder hvert år og sån tror jeg det bare er.
  Jeg likte så godt de steinene du har foran vinduet ditt ,ha en fin dag ,Marit

  SvarSlett
 3. Såå nydelig hage, Kari! Du må hjelpe meg når jeg flytter og får min egen hage...

  SvarSlett
 4. Her var det mye fint å se!En hage blir vel aldri helt ferdig! Når noe er ferdig er det som regel et nytt prosjekt på gang.... Hege

  SvarSlett
 5. Å flytte litt rundt på plantene, ja det hører med.
  Ikke alt blir akkurat slik som en hadde trodd. Synes du har det riktig så koselig og fint. Lavendel og solhatt er to flotte som også blomstrer hos meg, akkurat nå. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Noen ganger skulle jeg ønske plantene hadde hjul og ikke røtter...he,he:)det blir flytting...ikke til å unngå:)
  Syns du har fått det fint, jeg:))

  SvarSlett
 7. Så flott det er i hagen din! Veldig fint med steinene :)

  SvarSlett
 8. Hei Kari! Her var det riktig trivelig med masse flotte sammenplantninger og fine bilder. Takk for komplimenter på bloggen min og for at du har lagt deg som følger hos meg! Jeg gjør det samme! Følger deg så jeg ikke glemmer deg heller:-)

  SvarSlett
 9. Takk for titten. Kombinasjonen marikåpe/lavendel var riktig lekker. Du vet når en hageentusiasts hage er finest? Neste år! Jeg synes du skal åpne hagen. Så kan gjestene få se hvordan hagen din utvikler seg. Lykke til.
  Pisst: Aldri gjør oppmerksom på ugress. Det er ikke sikkert gjestene la merke til det, eller de tror at det skal være sånn. Hos meg er det et stort felt brennesle. En gjest trodde jeg brukte den til suppe, en annen at det var for å tiltrekke meg sommerfugler.

  SvarSlett
 10. Nydelig! Hva heter den geraniumen som blomstrer hos deg nå. Første bildet? Du kan jo bare plante en Mme Boll i tillegg til moserosen. Jeg skal kjøpe moseroser etterhvert - og det gleder jeg meg til. De er jo så vakre!

  SvarSlett
 11. Vakker hage med mye spennende, her ser jeg mye hageglede!

  SvarSlett