torsdag 14. juli 2011

Enda flere roser

Selv om de er kravstore og til tider lunefulle, elsker jeg dem betingelsesløst! 

Jeg snakker selvfølgelige om rosene. Innerst inne er jeg nok en ekte romantiker, for ingenting kan få meg så lykkelig som en nyutsprunget rose. De rosene jeg har under et takutspring er de som trives best, her kan jeg regulere vanningen og de slipper å drukne i alt Vestlandsregnet.

 Denne heter Ghita Renaissance og er en buskrose fra danske Poulson. Den har fin duft, store klassiske blomster og veldig blankt bladverk.
  Min eneste Austinrose. Broder Cadfael heter den og har store, nesten peonaktige blomster. Den skal visstnok tåle regn dårlig, og stortrives under tak hos meg.
 Min mystiske canadier - jeg kjøpte den som John Davis, men da den blomstret lignet den ikke i det hele tatt. Etter litt googling har jeg funnet ut at den ligner veldig på en annen canadier, nemlig Henry Kelsey. Noen som vet? Uansett er det en super klatrerose som har vokst seg stor på bare to år. Den tåler alt, både regn, vind og barfrost - En skikkelig hardhaus i forhold til de andre.

9 kommentarer:

 1. Nydelige =)
  Skikkelig imponert!Likte ekstra godt Broder Cadfael. Takk for at du deler din nydelige hage med oss.

  SvarSlett
 2. Fantastisk flotte roser alle tre!
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 3. Nydelige roser! Ghita Renaissance hadde virkelig et flott bladverk. :)

  SvarSlett
 4. Nydelige!! Bladverket på G.R. var fantastisk flott. Jeg synes bladverket har mye å si, for da ser den så frodig ut, selv hvis det er lite blomster!

  Heleneklem

  SvarSlett
 5. Jeg er helt enig med deg Kari:)) ingen andre blomster gir meg så stor glede som rosene!! Og ingen andre planter gir meg så mange skuffelser heller, men det er bare fordi jeg er ekstra glad i rosene, så da blir jeg ekstra trist hvis en rose har fått greinbrann eller når rådyrene spiser opp gnoppene:(( Broder Cadfael har stått lenge på ønskelista, men jeg har ikke fått tak i den enda. Mulig jeg bestiller den hos Bo grønt rom, til neste vår. Ønsker deg en fin helg med rosene:) Jeg deler gleden med deg:) Klem Ellen.

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Utrolig ye lekkert! Takk for at du deler hagen din med oss :D

  SvarSlett
 8. Så mange nydelge roser du har i hagen din da! Helt enig med deg at nyutsprungne roser gir en herlig følelse:-)

  SvarSlett
 9. Hei og takk for at du tok turen innom meg da, veldig hyggelig. Du er også en rose-elsker ser jeg! Helt enig med deg at roser er herlige og man gleder seg for hver dag for å se om nye rosesr har sprunget ut. Akkurat nå venter jeg på Brother Cadfael og Charles Austin, ser de er snart klare for å vise seg fra sine beste sider.
  Ha en fortsatt flott helg!

  SvarSlett