onsdag 15. juni 2011

Fra egen hage

Inspirert av de blomstrende buskene i hekken min gikk jeg ut med saksa i går for å hente inn enda en bukett fra hagen. Nå blomster både klokkebusk og nikkesyrin og jeg tenkte at det ville bli fint sammen. Likevel var det noe som manglet. Ofte trengs litt dekorativt bladverk, har jeg lært, og dermed gikk turen til den røde viftelønna mi.


Da buketten skulle settes i vase, "knuste" jeg stilkene litt nederst for at de skal suge vann bedre. Dette tipset har jeg fått fra Moms garden. Jeg dyppet også stilkene litt i varmt vann for at porene i treet skal åpne seg.


Hvis du virkelig vil se noen vakre buketter anbefaler jeg å ta en tur innom Hagerommet Der finner du nydelige buketter, men også kreative tips til bordekking og andre blomsterdekorasjoner.

10 kommentarer:

 1. Det ble en lekker bukett, fargene passet så godt sammen! Takk for hyggelig kommentar hos meg! Geraniumen du lurte på navnet på er "Geranium Pheum". Ha en fin dag! Hege

  SvarSlett
 2. Det ble fint, ja!!! Og rød viftelønn har jo så nydelige bladverk - det skal jeg ønske meg - når jeg en gang får meg ny og større hage.... :-D
  Ha en fin dag!
  HIlsen Hagealven

  SvarSlett
 3. Nydelige farger sammen! Det kjempefint! Klem Ellen

  SvarSlett
 4. Å det var en kjempefin bukett du hadde plukket inn, trur æ må gjøre det samme, har ennu ikke hatt råd og plukke inn noen blomster fra hagen min, syns de e så fine ute :O)
  Ha en fin dag videre, Hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 5. Flott bukett! Klokkebusken er flott. Har en i hagen som hadde blitt veldig stygg. Klipte den ned i høst og nå ser det ut som det kommer tett og fin med nye skudd.
  Kos deg med denne dagen!

  SvarSlett
 6. Hei Kari:)
  Flott bukett!Så herlig å kunne bruke av det vi har i hagene våre....OG 1000 takk for kommentaren og link til min side!
  Du er da sååå snill:))

  SvarSlett
 7. Nydelige farger sammen.. Nikkesyrinene er flotte, jeg beundrer naboens.

  SvarSlett
 8. Takk for tipset
  Moro å plukke inn litt fra Hagen:-))

  SvarSlett
 9. Jeg har 2 oppstammete minisyriner i hagen, og nå ser jeg jo at det må være nikkesyriner for de er akkurat som de på bildet ditt , så nå vet jeg det! ;) Nydelige farger, men virker det "knuse stilken"- rådet???? Ha en fin slskinnsdag :)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for koselige kommentarer:) Er litt usikker på rådet om å "knuse" stilkene nederst. Buketten er selvfølgelig allerede slapp og må kastes ut. Skulle gjerne visst hvordan de kan vare litt lenger!

  SvarSlett